Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ REUTERS Στο 144% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020

Οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας πλησιάζουν σε συμφωνία ότι το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 144% του ΑΕΠ το 2020 και θα υποχωρήσει περαιτέρω κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τα δύο επόμενα χρόνια εφόσον δεν αλλάξει η υφιστάμενη πολιτική, αναφέρει πριν από λίγο σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους.
«Δεν παρουσιάστηκε ακόμα η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, αλλά φαίνεται να υπάρχει συμφωνία στο 144%», δήλωσε πηγή που δεν κατονομάζεται.





To χρέος αναμενόταν να ανέλθει περίπου στο 190% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Το ΔΝΤ έχει θέσει το 120% ως στόχο για το χρέος μέχρι το 2020, υποστηρίζοντας ότι οτιδήποτε πάνω από το εν λόγω όριο δεν θεωρείται βιώσιμο, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων τις μικρές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι διαφωνίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απείλησαν με περαιτέρω καθυστέρηση την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέροντας ότι απόψε η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περισσότερο χρόνο, όχι όμως και άμεση βοήθεια.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com