Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αδιέξοδο για το αφορολόγητο των παιδιών

Σκληρό παζάρι για το φορολογικό νομοσχέδιο μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης καθώς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που κράτησε πάνω από 3 ώρες το απόγευμα της Παρασκευής δε βρέθηκε σημείο σύγκλισης κυρίως σε ότι αφορά το αφορολόγητο των παιδιών.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου και ο διάλογος θα συνεχιστεί. Λέγεται δε ότι ακόμη και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη διακομματική επιτροπή δε συμφωνεί με τις ρυθμίσεις για το αφορολόγητο των παιδιών

Υπό συζήτηση παραμένουν ακόμη η κατάργηση της φοροαπαλλαγής των τόκων των στεγαστικών δανείων, καθώς και η αύξηση της παρακράτησης φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες.

Από την πλευρά του Γ. Στουρνάρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε στη λεπτομέρεια του το σχέδιο για την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά και την αντικατάστασή του με μία άμεση εισοδηματική ενίσχυση για τις οικογένειες με εισόδημα χαμηλότερο από 27.000 ευρώ.

Επίσης ο υπουργός τους ζήτησε να του φέρουν στην επόμενη συνάντηση κοστολογημένες τις προτάσεις που θα αντικαταστήσουν την πρόταση για κατάργηση του αφορολόγητου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com