Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μάιο ο κατάλογος με τις υπό κατάργηση υπηρεσίες

Εντός του προσεχούς Μαΐου, θα έχει ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα ο εντοπισμός των δημόσιων οργανισμών «οι οποίοι δεν είναι απολύτως αναγκαίοι, δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και πρέπει να καταργηθούν», ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.




Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου ο υπουργός συνέστησε με μετριοπάθεια «δεν πρέπει να προχωρούμε σε ισοπεδωτικές καταργήσεις, αλλά να κάνουμε μια στοιχειώδη αξιολόγηση, να μετρήσουμε τη χρησιμότητα και να πορευθούμε συστηματικά».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι μετά την πρώτη φάση συγχωνεύσεων 197 νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα και τη κατάργηση 8 φορέων, έπεται μια δεύτερη φάση. Η μείωση μάλιστα του ποσοστού των δημοσίων υπηρεσιών υπερβαίνει ήδη κατά πολύ το 30% που ήταν αρχικός στόχος της μελέτης και φθάνει σε πολλές περιπτώσεις το 50%. Το έργο διεκπεραιώνεται, όπως πρόσθεσε, από τους Γενικούς Διευθυντές, στη βάση λεπτομερούς οδικού χάρτη που συντάχθηκε με τη βοήθεια της Task Force και την παροχή τεχνογνωσίας από Γάλλους εμπειρογνώμονες.

Εν τω μεταξύ, να κηρυχθεί αντισυνταγματική η «κινητικότητα στο μέτρο που φέρνει στα δικαστήρια δημοσίους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ οι δικαστικοί υπάλληλοι.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com