Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ME VOUCHER 126.520 αιτήσεις για 35.000 θέσεις

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία κατάρτισης και τοποθέτησης για πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις των πρώτων 35.000 άνεργων νέων ηλικίας έως 29 ετών με voucher που επελέγησαν για πρώτη φορά αυτόματα, με ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης, μέσα σε 24ώρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.





Την αυτοματοποιημένη - και «χωρίς γραφειοκρατικές ή πελατειακές πρακτικές»- επιλογή μεταξύ των 126.520 νέων που υπέβαλαν ηλεκτρονικές αιτήσεις και την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και η γενικός γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Α. Δαλλαπόρτα. Με βάση το ίδιο πληροφοριακό σύστημα θα ανακοινωθούν στις 28 Μαΐου οι επιλεγέντες και για τις επιπλέον 10.000 θέσεις που θα «ανοίξουν» για άνεργους νέους σε τουριστικές επιχειρήσεις (έως χθες είχαν υποβληθεί 30.000 αιτήσεις).

Η μαζική υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα αυτά μαρτυρεί την αγωνιώδη προσπάθεια των άνεργων νέων να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας ακόμη και ως «εκπαιδευόμενοι» με χαμηλά «επιδόματα» (θα εισπράττουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος 400 ευρώ για τις 80 ώρες της θεωρίας και μετά το πεντάμηνο επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ ο πτυχιούχος υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή 2.300 ευρώ, αν είναι απόφοιτος ΑΕΙ - ΤΕΙ).

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244. Οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, Δυτ. Ελλάδα και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com