Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Ενας στους 2 νέους της Θεσσαλονίκης δεν θεωρεί τον εαυτό του Ευρωπαίο

Δεν θεωρεί τον εαυτό του Ευρωπαίο ένας στους δύο νέους της Θεσσαλονίκης, παρόλο που η πλειοψηφία τους θα ψηφίσει στις επικείμενες Ευρωεκλογές.




Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 για τις Ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, ένας στους δύο νέους της Θεσσαλονίκης, ηλικίας 17-34 ετών δεν θεωρεί τον εαυτό του Ευρωπαίο (ποσοστό 50,8%), ενώ αποχή από τις ευρωκάλπες της 25ης Μαΐου «ψηφίζουν» 3 στους 10 νέους 17-19 ετών.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των νέων δεν είναι άλλη από την εύρεση εργασίας (57,7%), ποσοστό που αυξάνεται σε 67,7% για τα άτομα ηλικίας 17-19 ετών.
Το 47% δηλώνει ότι εμπιστεύεται «λίγο» ή «καθόλου» την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν θεσμό. Μόλις το 21,9% των νέων 17-19 ετών, εκείνοι δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά φέτος στις εκλογές, εμπιστεύεται την Ε.Ε. σαν θεσμό.
Δυσπιστία απέναντι στην Ε.Ε. αποκαλύπτουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι τα προβλήματα της γενιάς σας μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα μέσα στο εθνικό κράτος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνείς συνεργασίες χωρών;», όπου μόλις το 20,6% απαντά στην Ε.Ε., ακολουθεί το εθνικό κράτος με 28,6% και ποσοστό 47% δείχνει εμπιστοσύνη στις διεθνείς συνεργασίες χωρών.
Τέλος, από το νέο Ευρωκοινοβούλιο, το 47,7% των ερωτηθέντων προσδοκά «αποτελεσματικότερη στήριξη της χώρας στην αντιμετώπιση της κρίσης».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com