Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Γιούνκερ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί ακόμη να βγει από το μνημόνιο

" Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο καθώς κατέγραψε το πρώτο της πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και πολλά χρόνια.




Δεν είναι κάτι ασήμαντο για μια χώρα που δοκιμάζεται”, τόνισε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας, ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να βγει από το μνημόνιο."

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, και παρόλο που δεν θα έλεγα ότι είναι στον δρόμο να βγει από το μνημόνιο, είναι εντούτοις προς την κατεύθυνση, να μπορέσει να απαλλαγεί από την εξωτερική βοήθεια. Τα προγράμματα λειτούργησαν», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

“Υπήρχαν λεπτομέρειες στα προγράμματα αναδιάρθρωσης σε διάφορες χώρες, τα οποία δεν μου άρεσαν. Όμως σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα αυτά, όπως αποφασίστηκαν και εφαρμόσθηκαν, είχαν ευεργετική επίδραση», πρόσθεσε, συνεχίζοντας: «Η Ιρλανδία βγήκε από το πρόγραμμα, η Πορτογαλία βγήκε. Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τον τραπεζικό τομέα στην Ισπανία, και η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο καθώς κατέγραψε το πρώτο της πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι κάτι ασήμαντο για μια χώρα που δοκιμάζεται».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα επιθυμούσε την νέα ευρωπαική επιτροπή αναφέρει ότι θα ήθελε η επόμενη επιτροπή να είναι περισσότερο πολιτική. “Θα ήθελα η σύνθεση της να αποτελείται από πολιτικούς που να έχουν ένα προφίλ με το οποίο θα ενεργούν στην Ευρώπη με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό. Δεν θα ήθελα να έχω μια επιτροπή που η σύνθεση της είναι ανώτατοι αξιωματούχοι, τους οποίους θαυμάζω, αλλά που πολύ συχνά έχουν φρενάρει τον ενθουσιασμό μου. Θα ήθελα να αντικατασταθούν από έμπειρους πολιτικούς”, επισήμανε



 
website counter
friend finderplentyoffish.com