Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

JP Morgan: Τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έλθει στην εξουσία;

«Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω δεδομένο, ανακοίνωσε την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά δύο μήνες, προφανώς για να ξεκαθαρίσει ο δρόμος πριν τις τελικές αποφάσεις του υπάρχοντος προγράμματος και το τι θα ακολουθήσει μετά». Αυτό αναφέρει η JP Morgan αναλύοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα.




Οπως αναφέρει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη Βουλή μετά από τη διεξαγωγή γενικών εκλογών, αλλά δεν είναι σαφές ότι θα είναι σε θέση να κυβερνήσουν χωρίς τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. "Τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έλθει στην εξουσία, είναι ασαφές. Ο ηγέτης του, ο Αλ. Τσίπρας, έχει μαλακώσει τη στάση του όσο θεωρεί πως το κόμμα του κινείται πιο κοντά στην εξουσία, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο χάσμα μεταξύ του τι θα ήθελε ο ίδιος να κάνει η Ελλάδα και το τι θα ήθελε η υπόλοιπη ευρωζώνη".
Αναφέρει ακόμη ότι η πολιτική αβεβαιότητα έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΚΤ καθώς προωθεί το QE. "Η αγορά κρατικών ομολόγων δεν αποτελεί ακόμη το βασικό μας σενάριο, αλλά είναι σαφώς πολύ πιθανό για τις αρχές του επομένου έτους".
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τονίζει ότι η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος απεδείχθη ιδιαίτερα σκληρή. Οι διαφωνίες αναμένεται να συνεχιστούν αναφορικά με το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος το επόμενο έτος και τα μέτρα που εκκρεμούν να ληφθούν. Είναι σαφές ότι η αξιολόγηση δε θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους όπου λήγει το τρέχον πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, προτάθηκε χτες μία δίμηνη τεχνητή παράταση του προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το τι θα συμβεί πέραν του προγράμματος. Το Eurogroup είναι υπέρ της χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) αν αυτό θελήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία όμως υπόκειται στην ολοκλήρωση των εκκρεμών μέτρων στην ερχόμενη αξιολόγηση και τη συνεχή συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η J.P.Morgan αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ξεκάθαρο να έχει προεδρικό πλεονέκτημα στην επίσπευση της διαδικασίας του ΠτΔ. Θα υπάρξουν τρεις γύροι ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 17,23 και 29 Δεκεμβρίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com