Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μέτρα για πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα

Μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Κώστας Μάρδας, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν πόροι που δεν αγγίχτηκαν και υπάρχει δυνατότητα να περιοριστούν δαπάνες που αφορούν στις κρατικές προμήθειες.



«Έχουμε στην ευθύνη μας το πορτοφόλι του κράτους, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε συνετοί, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτο», τόνισε ο κ. Μάρδας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πόροι που δεν αγγίχτηκαν και ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη δυνατότητα περιορισμού κάποιων δαπανών που έχουν σχέση με τις κρατικές προμήθειες. Είτε βελτιώνοντας λίγο τους φόρους είτε βελτιώνοντας τις δαπάνες μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του προϋπολογισμού».

Οσον αφορά στο λαθρεμπόριο καυσίμων, θέμα με το οποίο είχε ασχοληθεί στο παρελθόν ως καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι ο κ. Σούρλας έχει κάνει μια διεξοδική μελέτη στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ από δηλώσεις αξιωματούχων παλαιότερων κυβερνήσεων διαπιστώνεται ότι μπορεί να εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Δέσμευση
«Η μελέτη που κάναμε εμείς ήταν μελέτη μέτρων πολιτικής. Αυτό μας ενδιέφερε και όχι μελέτη διαπιστώσεων. Έχουμε προτείνει ένα σύνολο μέτρων πολιτικής τα οποία θα εφαρμόσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Υπάρχει και δέσμευση εκ μέρους του πρωθυπουργού σε αυτό το θέμα και ήταν ιδιαίτερα σαφής στη θέση του», επισήμανε ο κ. Μάρδας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών «ένας άλλος χώρος που μπορεί να δώσει χρήματα είναι οι προμήθειες υγείας, υπάρχει δυνατότητα του περιορισμού των δαπανών με πρόταση που θα την ξαναδώσω για τρίτη φορά στο νέο υπουργό αλλά αυτή τη φορά θα παρακολουθηθεί αυτή η πρόταση, όπου εκεί μπορεί να έχουμε έναν περιορισμό των δαπανών στον χώρο των προμηθειών υγείας χωρίς να υπάρχει στέρηση αγαθών για τους πολίτες».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com