Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Στην άνοδο κοντά στο 6% του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μέσα σε δύο ημέρες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές να είναι ιδιαίτερα έντονο, και στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα αποτυπώνεται ανάγλυφα η «δίψα» της αγοράς για καλά νέα.



Με τις πρώτες πληροφορίες προχθές ότι έγιναν σημαντικά βήματα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας, που δημιουργούν αισιοδοξία για επίτευξη συμβιβαστικής λύσης, η αγορά αντέδρασε ακαριαία και το αρνητικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη αποτέλεσε παρελθόν.

Η χθεσινή συνεδρίαση επισφράγισε τις ελπίδες των επενδυτών και ενίσχυσε τις προσδοκίες, ενώ είναι προφανές ότι, εφόσον επιβεβαιωθούν, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα αποτελέσει εκ νέου πόλο έλξης θεσμικών επενδυτών, επομένως και πηγή άντλησης κεφαλαίων για τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις που τώρα ασφυκτιούν.

Η προϋπόθεση για μια τέτοια θετική εξέλιξη είναι η υπέρβαση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας με την υπογραφή συμφωνίας με τους εταίρους και πιστωτές της χώρας. Η κυβέρνηση δείχνει να διαπραγματεύεται πλέον με πραγματισμό, φυσικά επιδιώκοντας να τηρήσει ορισμένες δεσμεύσεις της προς τους πολίτες.

Ωστόσο, με την υπέρβαση στερεοτύπων φαίνεται ότι η στροφή στον ρεαλισμό αποδίδει. Η πορεία αυτή, εφόσον ολοκληρωθεί, θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και θα δημιουργήσει στέρεο υπόβαθρο για ανάταση της οικονομίας. Θα δημιουργηθεί πλούτος, η φορολόγηση του οποίου θα ενισχύσει τα έσοδα του Δημοσίου και τα εισοδήματα των εργαζομένων. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ώστε να μειωθεί σημαντικά η ανεργία, η οποία σήμερα βρίσκεται ακόμη σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα υποσκάπτοντας τον κοινωνικό ιστό. Το momentum δεν πρέπει να χαθεί!..


 
website counter
friend finderplentyoffish.com