Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αναζητούνται προγραμματιστές

Ευκαιρία για την Ελλάδα να αξιοποιήσει το εργατικό δυναμικό της και να δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία (2016-2025) αποτελεί το έλλειμμα που υπάρχει στην Ευρώπη όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών σε εργαζόμενους στον χώρο της πΠληροφορικής και ιδίως στον τομέα των προγραμματιστών και των δημιουργών εφαρμογών.



Αυτό υποστηρίζει μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επαγγελματιών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) Β. Νικολαΐδη και την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ALBA και της HePIS.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, οι πιο πρόσφατες έρευνες για την Ε.Ε. δείχνουν ότι υπάρχει έλλειμμα σε ανθρώπους με δεξιότητες στον χώρο της Πληροφορικής και ιδίως σε προγραμματιστές. Τελευταία στοιχεία της εταιρείας Empirica εκτιμούν ότι το 2015 οι θέσεις εργασίας που δεν καλύπτονται ανέρχονται σε 337.000 και το 2020 θα φθάσουν στις 825.000.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους ξεκινά από την εκμάθηση του προγραμματισμού, ως πρακτικό εφόδιο με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις τότε σταδιακά μπορεί να αρχίσουν να δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σε ετήσια βάση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com