Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης

Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία.



Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα.

Με προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, γίνεται η κίνηση των αστικών λεωφορείων προς και από Καλαμαριά, Κηφισιά, Άνω Πόλη, Κρυονέρι, Πολίχνη και Συκιές. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε επίσης, ότι πολλά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν γιατί οι δήμοι δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Στις λεωφορειακές γραμμές, πάντως, που εξυπηρετούνται τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν για σήμερα κανονικά.

Επί ποδός το βράδυ τα συνεργεία του δήμου

Επί ποδός θα βρίσκονται όλο το βράδυ συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου με αλατιέρες, φορτηγά και φτυάρια να ρίχνουν αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα της πολιτικής προστασίας, Θανάση Ψαρρά, "ξεμπλόκαραν" οι δύο από τις έξι μεγάλες αλατιέρες -είχε παγώσει το αλάτι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών- και άρχισαν τα δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

"Δύο μεγάλες αλατιέρες ξεμπλόκαραν και σε συνδυασμό με τις δύο μικρές και τα οχτώ φορτηγά, που έχουν ήδη βγει στην πόλη, θα εργάζονται όλο το βράδυ. Το γεγονός ότι δεν παρατηρείται κίνηση με αυτοκίνητα στους δρόμους μας διευκολύνει. Θα ρίξουμε αλάτι σε όλες τις κεντρικές οδούς και πιστεύω ότι το πρωί δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Ψαρράς.

Εξάλλου, συνεργείο 40 ατόμων θα μεταφέρει σακούλες με αλάτι σε περιοχές όπου εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα από τα χιόνια. Ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους δημότες που επιθυμούν να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους να προμηθευτούν αλάτι από τα 50 ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com