Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ελατήριο ανάπτυξης τα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του μεγάλου έργου στα Τέμπη με το οποίο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, είναι μια χαραμάδα ελπίδας σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική... κατάθλιψη.



Οπως και η ολοκλήρωση των έργων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα αλλά και μεγάλων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, είναι γεγονότα που μπορούν να χαρίσουν αισιοδοξία στους πολίτες.

Εργα δεκαετιών, που παρέμεναν επί χρόνια μακέτες, με τεράστιες δυσκολίες στην υλοποίησή τους, γίνονται πραγματικότητα, αλλάζοντας τον χάρτη της Ελλάδας.

Πιο ασφαλή και πιο γρήγορα θα είναι πλέον τα ταξίδια εκατομμυρίων Ελλήνων και ξένων και αυτό είναι ένα σημάδι ότι η χώρα δεν είναι τριτοκοσμική, έστω κι αν υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη οδικών αξόνων, που έπρεπε να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

Ομως, τα έργα ολοκληρώνονται και οι δημοπρατήσεις νέων έχουν παγώσει. Υπάρχουν πολλά έργα υποδομής που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια αλλά με την κρίση να μην έχει περάσει, τις τράπεζες να μη δίνουν δάνεια και τις εταιρείες, ελληνικές και ξένες, να μη ρισκάρουν, θεωρείται σίγουρο ότι θα αργήσει η χώρα να... ξανακόψει κορδέλες.

Ο κατασκευαστικός κλάδος είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, αρκεί να υπάρχουν έργα. Και έργα θα ξαναβγούν προς δημοπράτηση μόνο σε περίπτωση που η οικονομία επανέλθει σε ενάρετο κύκλο και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ξένων στην Ελλάδα.

Γι΄ αυτό είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η επιστροφή στην ομαλότητα και ο στρατηγικός σχεδιασμός για τα επόμενα 20 - 30 χρόνια. Με ευρωπαϊκά κονδύλια και με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτών μπορεί να ξαναπάρει μπροστά η ατμομηχανή. Να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να σταματήσει το κύμα φυγής επιστημόνων από τον κατασκευαστικό κλάδο.

Τα μεγάλα έργα μπορούν να αποτελέσουν το ελατήριο για διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη. Να ανοίξουν δρόμοι για ένα καλύτερο μέλλον.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com