Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αναλαμβάνει νέος επιχειρηματίας το δίκτυο- Αγώνας δρόμου για την υδροδότηση της Ποτίδαιας

Σε συμφωνία κατέληξε ο νέος επιχειρηματίας με τον προηγούμενο, ώστε να αναλάβει το ιδιωτικό δίκτυο υδροδότησης του οικισμού ««Ανεμοχάδι» καθώς και γειτονικών οικισμών στη Ν. Ποτίδαια και συναντήθηκε με τους κατοίκους, παρουσία του Δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, για ενημέρωση, ενώ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε έλεγχο των υποδομών.

Η υπόθεση αφορά περίπου 1.200 νοικοκυριά, σε αυτούς τους οικισμούς, που υδροδοτούνταν από ιδιωτικό δίκτυο (καθώς ήταν εκτός σχεδίου πόλεως). Ωστόσο, από τον Νοέμβριο του 2016 ο ιδιώτης επιχειρηματίας που λειτουργούσε το δίκτυο υδροδότησης, διέκοψε την επαγγελματική του δραστηριότητα. Από τότε οι κάτοικοι λεν «το νερό… νεράκι», καθώς είναι αναγκασμένοι να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να μεταφέρουν νερό με πλαστικά μπιτόνια. Μάλιστα στις 30 Απριλίου είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Ποτίδαια.
Τελικά βρέθηκε ιδιώτης που προτίθεται να αναλάβει την υδροδότηση και χθες υπήρξε μια πρώτη συνάντηση στο Δημαρχείο της Ν. Προποντίδας  ενώ σήμερα η συνάντηση έγινε στη Ν. Ποτίδαια και κατά τη διάρκειά της ο νέος επιχειρηματίας ενημέρωσε τους κατοίκους για τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Τις επόμενες μέρες θα διενεργήσει αυτοψία στην κατάσταση των υποδομών και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν σημαντικές βλάβες θα προχωρήσει στην υδροδότηση των παραπάνω οικισμών. Ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση των υποδομών, καθώς αν υπάρχουν σημαντικές βλάβες θα απαιτηθεί παραπάνω χρόνος για την αποκατάστασή τους. Σε κάθε περίπτωση – όπως ειπώθηκε στη συνάντηση – στόχος είναι η άμεση υδροδότηση της περιοχής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com