Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Κ. Παπανάτσιου: Σήμερα το 80-85% πληρώνει λιγότερους φόρους

Τελειώνει ο κύκλος των μνημονίων που κληρονομήσαμε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τρίτη χρονιά πιάσαμε τους στόχους, υπογράμμισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Βουλή, ενώ υποστήριξε πως σήμερα το 80-85% πληρώνει λιγότερους φόρους.

Η ίδια παρέθεσε μα σειρά στοιχείων και δεικτών της οικονομίας για να δείξει πόσο πετυχημένη είναι οι οικονομική διακυβέρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σύγκριση με τις άλλες.
Όπως είπε, "από τον ίδιο τον στόχο που εσείς βάλατε για το ’14, αντί να αυξηθεί το ΑΕΠ στα 243 δις που ήταν ο στόχος,, είχατε ΑΕΠ 147 δισ.".
Η αναφορά στο 2014 και την κατάσταση της οικονομίας τότε προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα. "Όπως ξέρετε κυρία υπουργέ, οι δύο πρώτοι μήνες κάθε χρονιάς αναφέρονται οικονομικά στην προηγούμενη. Κι αν θυμάστε, εσείς ήσασταν κυβέρνηση τους δύο πρώτους μήνες του 2015. Όπως βλέπετε από τα στοιχεία εμείς παραδώσαμε ανάπτυξη το 2014 κι εσείς την επιστρέψατε στην ύφεση, και την αφήσατε στην ύφεση τα επόμενα χρόνια, η μοναδική αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη σε όλη την ΕΕ. Δείτε πως πήγαινε ο δείκτης το Νοέμβριο του 2014 και πως έγινε από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που εσείς αναλάβατε".
Το άλλο σημείο κόντρας ήταν για τα την υπερφορολόγηση με την κ. Παπανάτσιου να τονίζει πως "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλαξαν τα φώτα στην φορολόγηση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων υπέρ της ελίτ. Ο κόσμος δεν ξεχνάει πως μόλις ζόρισαν τα πράγματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάλανε μονόπλευρα βάρη στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους. Σήμερα το 89-85% πληρώνει λιγότερους φόρους. Ποια είναι για εσάς η μεσαία τάξη; Το 5%" ρώτησε.
Απαντώντας ο Χρ. Σταϊκούρας την παρέπεμψε στις τελευταίες εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Eurostat που λένε για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα. "Η ραγδαία αύξηση των χρεών στην εφορία και το δημόσιο έγινε από την δική σας υπερφορολόγηση" είπε.
Στο θέμα αυτό ζήτησε τον λόγο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βέττας ο οποίος προχθές την Δευτέρα, πρώτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού υποστήριξε πως σήμερα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά υποφορολόγηση.
Ο κ. Βέττας εξήγησε ότι αναφερόταν σε όσους βρίσκονται στα διάφορα papers και δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελλάδα , ενώ "εδώ πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com