Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Άμεσο το λουκέτο σε όσους παρανομούν

"Η προθεσμία υποβολής καθώς και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης/ οργανισμού/φορέα, το οποίο επιβάλλεται παραχρήμα με τη διαπίστωση της παράβασης από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές".



 Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την οποία τροποποιείται προγενέστερη ΚΥΑ. Αφορμή για την αλλαγή αυτή και το άμεσο κλείσιμο επιχειρήσεων που παρανομούν και δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στάθηκε η περίπτωση μπαρ στη Μύκονο, το οποίο συνέχιζε να λειτουργεί μετά την επιβολή του προστίμου. 

Σύμφωνα λοιπόν με την ΚΥΑ, που υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, προβλέπεται μεταξύ των άλλων πως σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση, συντάσσεται από τα ελεγκτικά όργανα Πράξη Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας. Αν η παράβαση αφορά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή επιχείρηση ή οργανισμό/φορέα, σε περίπτωση άρνησης παραλαβής, η επιδιδόμενη πράξη θυροκολλάται στον χώρο όπου διαπιστώθηκε η παράβαση. Και ότι η προθεσμία υποβολής καθώς και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης/ οργανισμού/φορέα, το οποίο επιβάλλεται την ίδια στιγμή με τη διαπίστωση της παράβασης από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές.

Με άλλη ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύθηκε και αυτή το πρωί της Τετάρτης, ορίζονται οι κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Με βάση την απόφαση, η οποία έχει ισχύ έως τις 23 Ιουνίου, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους. Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους όρους της ΚΥΑ, επιβάλλεται  ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com