Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Π. Χαϊκάλης: Δεν υπάρχει ο όρος κυπριακή offshore

"Πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είναι offshore", απλά είναι κυπριακή εταιρεία και δεν πρόκειται για εταιρεία που μου ανήκει, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου αναφορικά με την υπόθεση που προέκυψε ότι έχει εταιρεία offshore στην Κύπρο.


Ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε πως η εν λόγω εταιρεία "δεν μου ανήκει, δεν είναι δική μου, ούτε σαν μέτοχος, ούτε σαν στέλεχος" και συμπλήρωσε ότι είχε με την εν λόγω εταιρεία μια συμφωνία εκπροσώπησης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Πρόσθεσε δε, ότι το 2011, οπότε και λύθηκε η συνεργασία με την εταιρεία, "κόπηκε το τελευταίο τιμολόγιο", χωρίς ακόμα να έχει εισπράξει το αναλογούν ποσό.

Είπε ότι το 2008, και με δεδομένο ότι "πήγαιναν καλά οι δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο", σκέφθηκε να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο και συνήψε στην Κύπρο με την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Metrofin, νόμιμη σύμβαση επ' αμοιβή, ως πελάτης της. "Λέω για να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η εταιρεία λειτουργούσε ως ατζέντης" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Είχα συμφωνία σε επίπεδο συνεργασίας" τόνισε ο ίδιος και επανέλαβε πολλές φορές πως η "εταιρεία είναι ευρωπαϊκή και δεν είναι offshore". "Φορολογείται κανονικά με το φορολογούν ποσοστό που ισχύει στην κυπριακή επικράτεια", συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε τη θλίψη του για το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός διάλογος στη χώρα, εγκαλώντας, χωρίς να κατονομάσει, ιστοσελίδες και blogs για σκόπιμη άγνοια και διαστρέβλωση καθώς, όπως κατ' αρχήν επισήμανε, "η έννοια της εξωχώριου (offshore) εταιρείας δεν υφίσταται στην περίπτωση της Κύπρου από το 2003 και εντεύθεν, αφ' ής στιγμής η χώρα κατέστη πλήρες μέλος της ΕΕ, οπότε πρέπει να γίνεται πλέον λόγος για ευρωπαϊκές εταιρείες".

Υποστήριξε παράλληλα, ότι γίνεται προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο αλλά και τους ΑΝΕΛ. "Μέσω λάσπης στο πρόσωπό μου θέλουν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ και την απελθούσα κυβέρνηση".

Ανέφερε ότι εφόσον του ζητηθεί θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες.

Στην Ελλάδα ο κ. Χαϊκάλης έχει μια εταιρεία Ο.Ε. για θέματα παραγωγής καλλιτεχνικών εργασιών, ενώ τα πνευματικά του δικαιώματα διαχειρίζεται ο "Διόνυσος", ο μόνος φορέας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Διευκρίνισε ότι αντίστοιχος φορέας δεν υπάρχει στην Κύπρο.

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε, επίσης, ότι ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, μετά τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα αυτό, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έπραξε πάρα πολύ σωστά ζητώντας του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς αποσαφήνιση του ζητήματος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατέληξε λέγοντας πως η κατάρτιση της λίστας υποψήφιων βουλευτών είναι πάντοτε θέμα του Π. Καμμένου.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com