Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Σε νέα 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου καλούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.



Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, "Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων".

Στο επίκεντρο της απεργίας είναι και ο νέος προϋπολογισμός που, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 ώρα, ενώ γίνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Για τις 3 Δεκεμβρίου απεργία αποφάσισαν και η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, η ΓΣΕΕ προανήγγειλε και συνέχεια άμεσα, διότι, όπως αναφέρει, επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν».

Προσθέτει ότι «η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη. Η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να καταλάβουν όλοι όσοι υλοποιούν αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές ότι «φτάνει πια, μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο».

Την ίδια μέρα, στις 3 Δεκεμβρίου, απεργία αποφάσισε και το ΠΑΜΕ που καλεί σε ξεσηκωμό για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η αύξηση των φόρων και των χαρατσιών.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com