Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Το σχέδιο για το φυσικό αέριο

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προμήθεια φυσικού αερίου ενεργοποίησε η ΔΕΠΑ κατόπιν σχετικής οδηγίας του υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, λόγω των τελευταίων εξελίξεων όσον αφορά τις παραδόσεις αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.




Στο πλαίσιο αυτό, για προληπτικούς λόγους, η ΔΕΠΑ ενεργοποίησε την οψιόν που έχει για εισαγωγή πρόσθετων φορτίων υγροποιημένου αερίου (LNG) από την Αλγερία και ειδοποίησε και την Τουρκία για αυξημένες ποσότητες αερίου από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν έχει ζητήσει από την αλγερινή Sonatrach να θέσει standby ένα φορτίο 70.000 κυβικών μέτρων LNG. Το ρωσικό αέριο που έρχεται στην Ελλάδα περνά μέσα από το ουκρανικό σύστημα και ακολουθεί τη διαδρομή ως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα τροφοδοσίας στο ελληνικό σύστημα ούτε σε καμία από τις ενδιάμεσες χώρες, καθώς ο επί ουκρανικού εδάφους αγωγός που προορίζεται για τη μεταφορά του ρωσικού αερίου στα Βαλκάνια είναι διαφορετικός, από τον ουκρανικό αγωγό για τον οποίο αναστέλλονται οι παραδόσεις αερίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com