Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οι αρχές αναζητούν και άλλα «τρομο-δέματα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν ταχυδρομηθεί και άλλα τρομο-δέματα άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ την ίδια στιγμή επί ποδός βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό των ασύλληπτων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που στέλνουν τους «εκρηκτικούς» φακέλους. «Έχουμε πει σε όλους να προσέχουν, αν και δεν έχουμε στοιχεία ότι έχουν ταχυδρομηθεί κι άλλα», δήλωσε ο κ. Τόσκας το πρωί της Παρασκευής, προσθέτοντας πως «έχουν ενημερωθεί όλοι ότι θα πρέπει να προσέχουν. Κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα αυτή τη στιγμή και να πει υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, εγώ δεν θέλω να πετάω στα σύννεφα και δεν θέλω να κάνω τον άλλο κόσμο να πετάει στα σύννεφα. Κοιτάζουμε και ελέγχουμε την κατάσταση», είπε ο υπουργός.



Ο κ.Τόσκας επέμεινε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι όντως ταχυδρομήθηκαν κι άλλα «τρομοδέματα», όπως εκείνο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι το πρωί της Πέμπτης και εκείνο που εντοπίστηκε στο γραφείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και για το οποίο έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

«Οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, προφανώς είναι από την ίδια πηγή, από την οποία δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης. Είναι οι ουρές της γνωστής οργάνωσης των Πυρήνων, υπολείμματα θα έλεγα, που θέλουν να δείξουν ότι υπάρχουν ακόμα», είπε. «Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έκαναν όλο το βράδυ ελέγχους, προκειμένου να δούμε τι δεν πάει καλά με τα συστήματα ασφαλείας, τόσο εδώ όσο και στην Ευρώπη», είπε ο υπουργός, που όμως δεν θέλησε να πει αν η μικρή ποσότητα πυρίτιδας δεν είναι ανιχνεύσιμη από τα μηχανήματα ασφαλείας. «Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα, πριν πουν οι ειδικοί τι φταίει. Τα μηχανήματα είναι τα τελειότερα, αγοράστηκαν πριν από τρεις μήνες», είπε.

Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο, πριν από τη φόρτωση, εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες οι δικές μας, εξήγησε ο κύριος Τόσκας. Νωρίς το πρωί ο κ. Τόσκας είδε στο γραφείο του τον Βασίλη Κικίλια, που εμφανιζόταν ως αποστολέας στο πακέτο που έφτασε και εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Παράλληλα, περιμένουν από το Βερολίνο την αποστολή, ενδεχομένως δακτυλικών αποτυπωμάτων ή ιχνών dna που βρέθηκαν στο φάκελο που δεν έσκασε, σε μια προσπάθεια ενδεχόμενης ταυτοποίησης του κατασκευαστή.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com