Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel Slate: Tablet και νέα smartphones-«ναυαρχίδες» από τη Google

Τις νέες της «ναυαρχίδες» στα smartphones αποκάλυψε η Google: Πρόκειται για το Pixel 3, η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 799 δολάρια, και το Pixel 3 XL, που αρχίζει από τα 899 δολάρια. Τα δύο τηλέφωνα συνοδεύονται από το Pixel Stand, έναν ασύρματο φορτιστή, κόστους 79 δολαρίων. Οι προπαραγγελίες στις ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει, με τη διάθεσή τους να ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου.



Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα κινητά την Τρίτη, μετά από εβδομάδες διαρροών. Στο επίκεντρο των νέων τηλεφώνων - με οθόνες 5,5 και 6,3 ιντσών αντίστοιχα και εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 64 και 128 GB - βρίσκεται η χρήση τεχνητή νοημοσύνης, με τη βοήθεια του Google Assistant. Όπως αναφέρει το CNET, ο Ρικ Όστερλοχ, αντιπρόεδρος hardware, στο σχετικό event, «έρχονται στη διασταύρωση της συνεργασίας τεχνητής νοημοσύνης, λογισμικού και hardware», με την ΑΙ να παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της κάμερας, αξιοποιώντας δεδομένα από αναζητήσεις στο Google Image.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα «τηλέφωνο που απαντά εκ μέρους σας όταν καλεί ένας telemarketer, μια κάμερα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διασφαλίσει πως δε θα χάσετε ποτέ φωτογραφία και μια πιο χρήσιμη οπτικοακουστική εμπειρία κατά τη φόρτιση, με τη χρήση του Google Assistant».

Η Google δίνει έμφαση στις δυνατότητες της κάμερας, υπογραμμίζοντας λειτουργίες όπως η Top Shot (χρήση ΑΙ για τη λήψη της καλύτερης δυνατής φωτογραφίας - πχ όταν τραβάει κάποιος μια φωτογραφία με κίνηση, τραβιούνται και εναλλακτικές φωτογραφίες σε HDR+ και συστήνεται ή καλύτερη), καλύτερο zoom, Night Sight για καλύτερες εικόνες υπό συνθήκες καλού φωτισμού, περισσότερος (184%) χώρος στη φωτογραφία για selfies μέσω της λειτουργίας Group Selfie, λειτουργία αναγνώρισης εκφράσεων (πχ χαμόγελο) μέσω ΑΙ και λήψης φωτογραφίας αυτόματα, βελτιωμένο Portrait Mode, τη λειτουργία Playground για να «ζωντανεύουν» οι φωτογραφίες και τα βίντεο και Motion Auto Focus για καλύτερη λήψη φωτογραφιών «στόχων» που βρίσκονται εν κινήσει.

Η εταιρεία υπόσχεται απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο μέσω Google Photos, ενώ υπάρχει ενσωματωμένο το Google Lens, με προηγμένες δυνατότητες όπως το σκανάρισμα και η μετάφραση κειμένου, ο εντοπισμός ρούχων παρόμοιων στυλ, η αναγνώριση φυτών και ζώων, η πρόταση για περαιτέρω ενέργειες όταν η κάμερα «βλέπει» κάτι (πχ πρόταση δημιουργίας νέας επαφής όταν «βλέπει» μια διεύθυνση email ή επαγγελματική κάρτα) κ.ά. Το Google Smart Compose κάνει προτάσεις για συμπλήρωση φράσεων σε email, ενώ το Google Assistant επιτρέπει τον φωνητικό έλεγχο του τηλεφώνου ή συμβατών smart home συσκευών. Ακόμη, η ΑΙ στη συσκευή διευκολύνει την απάντηση σε κλήσεις, προβάλλοντας στοιχεία για αυτόν που καλεί και τον λόγο που το κάνει, καθώς και λίστα με δυνατές/προτεινόμενες απαντήσεις και επιλογές, ανάλογα με τα προηγούμενα δεδομένα. Μεταξύ άλλων, η συσκευή περιλαμβάνει και τη σουίτα εργαλείων Digital Wellbeing, που «σας βοηθούν να βρείτε τη δική σας ισορροπία με την τεχνολογία», επιτρέποντας στον χρήστη να βλέπει πόσο και πώς περνά χρόνο με το κινητό του, να θέτει όρια στη χρήση του κ.α.

Pixel Slate
To Google Pixel Slate αρχίζει από την τιμή των 599 δολαρίων, με τη Molecular Display οθόνη 12,3 ιντσών (293 ppi) να καλύπτει σχεδόν το σύνολο της εμπρόσθιας όψης του. Διαθέτει δύο εμπρόσθια ηχεία και κάμερες 8MP μπροστά και πίσω. Έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας 12 ωρών, ενώ στην «καρδιά» του βρίσκεται ένα ανανεωμένο Chrome OS, για καλύτερη πλοήγηση σε οθόνη αφής, με ενσωματωμένο το Google Assistant κι έναν πλήρη desktop Chrome browser. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, η συσκευή ενεργοποιείται μέσα σε δευτερόλεπτα και κάνει updates στο background χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη, ενώ, σύμφωνα με τη Google, διαθέτει ένα έξτρα επίπεδο ασφαλείας χάρη στο Titan security chip. Για το «ξεκλείδωμά» του, το Pixel Imprint επιτρέπει τη χρήση του κουμπιού ενεργοποίησης και ως αισθητήρα/σαρωτή αποτυπώματος.


Το tablet συνοδεύεται από το Pixel Slate Keyboard και το Pixelbook Pen, τα οποία αγοράζονται ξεχωριστά, στα 199 και τα 99 δολάρια, αντίστοιχα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com