Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μέτρα για την τόνωση των επιχειρήσεων και της οικονομίας ζητά ο πρόεδρος του ΒΕΘ

Παράταση κατά δύο έτη στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), έτσι ώστε αυτός να φθάσει συνολικά στα πέντε, ζήτησε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαγόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΒΕΘ για τη νέα χρονιά, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Μάρκου Μπόλαρη.


Ζήτησε, επίσης, λήψη αποφασιστικών μέτρων για: μείωση της σπατάλης στο δημόσιο, πάταξη της φοροδιαφυγής και καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ επισήμανε πως πρέπει να εγκαταλειφθεί η λογική της κατάθεσης φορολογικών νομοσχεδίων σε ετήσια βάση, ενόψει των προϋπολογισμών.

Πέραν αυτών ζήτησε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, όπως το νέο εκθεσιακό κέντρο, τη Ζώνη Καινοτομίας, την επέκταση του 6ου προβλήτα, την κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής κ.α.

Αναφερόμενος στο υπό δημιουργία «στρατηγείο» του ΒΕΘ στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του νέου κτηρίου πολλαπλών χρήσεων και υπενθύμισε ότι, για το κτήριο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, το ΒΕΘ έχει ζητήσει κονδύλιο 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο υφυπουργός κ. Μπόλαρης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com