Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ψωμιάδης : «Παρών» στις τοπικές εκλογές

«Παρών» σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου, όποια απόφαση κι αν πάρει η κυβέρνηση για τη διοικητική διαίρεση της χώρας.
Αυτό δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, προσερχόμενος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχριονιάτικης πίτας της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης.


Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι «Η κυβέρνηση τολμά κι εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα και να βοηθήσουμε. Όμως όχι με κομματικές μεθοδεύσεις, όπως ακούγεται, αλλά με σοβαρότητα, με γερές βάσεις και όχι με προχειρότητα. Αν το νομοσχέδιο στήνεται πάνω στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αυτό είναι λυπηρό. Εγώ θα είμαι παρών σε οποιαδήποτε απόφαση, είτε στη μια είτε στην άλλη. Θα διαβάσουμε τα νομοσχέδια. Είναι και η τοπική και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση».

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επιχειρούμενη διοικητική μεταρρύθμιση άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ του νομού Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Με μυστικοπάθεια, χωρίς χρήματα, χωρίς ουσιαστική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ και ένα μητροπολιτικό Δήμο δευτέρου βαθμού και όχι πρώτου, όπως ήταν η θέληση της αυτοδιοικητικής οικογένειας, δεν έχω την αίσθηση ότι η διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να πετύχει».

Ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης είπε ότι αυτό που χρειάζεται είναι λίγες (λιγότερες από όσες είναι σήμερα), μεγάλες και ισχυρές περιφέρειες. Θα είναι «λάθος» να πάμε σε πολλές μικρότερες περιφέρειες, όπως και να γίνει περιφέρεια ο νομός Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση αν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης απάντησε «είμαι αποκλειστικά προσανατολισμένος στα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Α. Σαμαράς ως τομεάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com