Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αντ. Σαμαρας: Μοναδικός κομματικός παράγοντας η βάση

Με μία φράση - δάνειο από το ρητορικό οπλοστάσιο του Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε νέο μήνυμα ότι θα συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν. «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής».


Την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει και χθες, στην ομιλία του ενώπιον της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο μοναδικός κομματικός παράγοντας που αναγνωρίζει είναι τα 800 χιλιάδες μέλη που ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού. Κάνοντας αναφορά στην διαδικασία αυτοκριτικής, ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην κυβέρνηση και μία μεγάλη εκλογική ήττα, ο Αντ. Σαμαράς εκτίμησε ότι ειπώθηκαν πολλά και αναλυτικά για τα λάθη που έγιναν, στον δρόμο για τις εσωκομματικές κάλπες. Πρόσθεσε ότι η καλύτερη αυτοκριτική είναι η αλλαγή ό,τι δεν πήγε κάλα. "Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Ξεπεράσμα την εσωστρέφεια και χτίζουμε το μέλλον. Δεν μηρυκάζουμε το παρελθόν", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε στον χαρακτηρισμό "ακυβερνησία" που είχε προσδώσει για τη δράση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο ρόλος του είναι να χτυπά την "καμπάνα" στο ΠΑΣΟΚ, όταν επιδεικνύει ασυγχώρητη χαλαρότητα. "Δεν θέλω να κυβερνήσω σε ερείπια, θέλω να εμποδίσω να καταρρεύσουν τα πάντα", υπογράμμισε. Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εντολή να κυβερνήσει και να λάβει τα σωστά μέτρα. "Αν τα καταφέρει έχει καλώς", πρόσθεσε. Ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι τις πιο πολλές φορές δυο καλοί καπετάνιοι τα καταφέρνουν χειρότερα από έναν καλό καπετάνιο και εκτίμησε ότι εκείνοι που διακινούν τα παραπάνω σενάρια στοχεύουν στον ταυτόχρονο καταποντισμό και των δύο μεγάλων κομμάτων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com