Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Θ. Πάγκαλος: Η κοινωνική ειρήνη διακύβευμα του προγράμματος σταθερότητας

«Σχέδιο Β» για την οικονομία, με την έννοια του κόλπου για να αποφύγουμε τις δυσκολίες, δεν υπάρχει, τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής».


Εξαπέλυσε μύδρους κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι στερείται πολιτικού ήθους και έκανε "λευκή απεργία" τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές, επειδή είχε προεξοφλήσει την ήττα της. Έστειλε όμως αυστηρό μήνυμα και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τα κομματικά στελέχη δεν μπορούν να αποφεύγουν την κοινωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε βλακώδη την ιδέα περί "ενιαίου πολιτικού κέντρου", καθώς και εκείνη σύμφωνα με την οποία μπορούν να γίνονται συζητήσεις και αυτές να μην βγαίνουν προς τα έξω. Για τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Χρήστο Παπουτσή, τόνισε όμως ότι οφείλει να παίξει το ρόλο για τον οποίον εξελέγη και ο οποίος δεν είναι να κολακεύει και να χειροκροτεί την κυβέρνηση. Ο Θ. Πάγκαλος υποβάθμισε τη σημασία της διάστασης απόψεων μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Λούκας Κατσέλη. Υπάρχουν διαφορετικές σχολές, αλλά κοινό συμφέρον, είπε. Έτσι, χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Οικονομίας "σιαμαίους", διευκρινίζοντας πως αν αποτύχει ο ένας, αποτυγχάνουν και οι δύο.

Για τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ότι βάζει τη δική της παρουσία στην εξουσία υπεράνω του συμφέροντος της χώρας.

Όσον αφορά στην επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας, για το οποίο έχει αναλάβει καθήκοντα συντονιστή, έκανε λόγο για μια φοβερή δοκιμασία και πρόκληση εθνικού μεγέθους. Υπογράμμισε ότι οι συνέπειες από την αποτυχία του θα έχουν καταστροφικές συνέπειες και για την κοινωνική ειρήνη, με αποκορύφωμα την ηθική απαξίωση του ελληνισμού. Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Έλληνα πολίτη να αντιληφθεί την πραγματικότητα και συνέστησε πάνω από όλα ψυχραιμία.

Ο Θ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της μονιμότητας μόνο στον στενό πυρήνα του Δημοσίου. Απαντώντας σε ερώτηση, εκτίμησε ότι η μονιμότητα πρέπει να περιοριστεί στους χώρους για τους οποίους ήταν προορισμένη, προς αποφυγήν κομματικών παρεμβάσεων που θα δυσχέραιναν την λειτουργία του κράτους και θα δημιουργούσαν προβλήματα στους πολίτες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κλείσει "πανηγυρικά", όπως είπε, το θέμα του ΟΛΠ και θα αποτελέσει την αφετηρία προγράμματος για την ανάπτυξη του Πειραιά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com