Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Κριτική από τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα

Αφορμή για ευρύτερη κριτική στην κυβέρνηση βρήκε ο τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος, στα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται «αποσπασματικά, αυτοτελώς και μεμονωμένα» και επιχείρησε σύνδεσή τους με ευρύτερα φαινόμενα δημόσιας βίας. Συμφώνησε, πάντως, με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.


Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σχολίαζε δημαγωγικά ανάλογα γεγονότα, όταν βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος έξω από τράπεζα, ότι η Αθήνα έχει γίνει "Καμπούλ".

"Το ΠΑΣΟΚ νιώθει, πλέον, για τα καλά πως άλλο πράγμα είναι η πρόχειρη και ανέξοδη αντιπολίτευση και άλλο η διακυβέρνηση και η άσκηση εξουσίας", είπε το στέλεχος της Ν.Δ.

Όσον αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών, επεσήμανε ότι η Ν.Δ. κατ' αρχάς συμφωνεί με την υιοθέτηση και την εφαρμογή του, δεδομένου ότι το έχει λάβει και η ίδια στο παρελθόν. Είπε, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ είχε "κατασυκοφαντήσει" το μέτρο, ως αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό.

"Οι κυβερνώντες θα πρέπει να αναζητήσουν ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα γιατί οι 'γνωστοί-άγνωστοι' της γηπεδικής βίας, με δεκαετίες δράσης, παραμένουν ατιμώρητοι", πρόσθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κ. Κουκοδήμος σημείωσε ότι μέτρα όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάμερες ασφαλείας και η αυστηροποίηση των ποινών -τα οποία όπως είπε έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση-, δεν θα πρέπει να αδρανήσουν. Παράλληλα, ζήτησε την εντονότερη και συνολικότερη αποδοκιμασία των κρουσμάτων βίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com