Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για τα μπλόκα και το μέλλον του αγροτικού τομέα

Ένα πειστικό όραμα για το μέλλον της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα καλείται να δώσει αντί χρημάτων στους αγρότες η Κατερίνα Μπατζελή. Η υπουργός θα συναντηθεί το απόγευμα, στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία του συντονιστικού οργάνου των μπλόκων, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας.


Από τη συνάντηση θα απουσιάζουν όμως οι αγρότες από τα μπλόκα του Προμαχώνα και της Νίκαιας, οι οποίοι έχουν επιλέξει σκληρότερη στάση. Οι τελευταίοι, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μπούτα, σκοπεύουν να κατέβουν αύριο στην Αθήνα, με λεωφορεία, προκειμένουν α διαδηλώσουν έξω από το Ζάππειο, την ώρα που εντός του Μεγάρου θα κηρύσσεται η έναρξη του "εθνικού διαλόγου" για το Αγροτικό. Οι αγρότες των Σερρών, που κρατούν κλειστά τα σύνορα με τη Βουλγαρία, έστειλαν μέσω των ΜΜΕ μήνυμα στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι περιμένουν να ανέβει εκείνη στον τόπο τους, για να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" επικαλείται δηλώσεις της υπουργού, με τις οποίες χρεώνει παιχνίδια εξουσίας και προσπάθεια ελέγχου του αγροτικού κινήματος σε μερίδα των αγροτοσυνδικαλιστών, ενώ αμφισβητεί ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία των γεωργών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Κατερίνα Μπατζελή θέτει ως προτεραιότητα, αντί των ενισχύσεων, την εκπόνηση νέας στρατηγικής για την αγροτική παραγωγή, γιατί αλλιώς, "σε λίγο δεν θα συμφέρει να παράγουμε".

Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, χαρακτήρισε "εσχάτη μειοψηφία" τα τρακτέρ που βρίσκονται στα μπλόκα. Άφησε αιχμές για το ρόλο του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι η τακτική ορισμένων κομμουνιστών αγροτών εντάσσεται στη λογική της Αλέκας Παπαρήγα, ότι "έχουμε πόλεμο". Αυτός ο "πόλεμος" τείνει να είναι τραγωκωμωδία, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, η γ.γ. του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία σε μπλόκα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Επισκέψεις σε μπλόκα έκανε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα, Δημ. Βίτσα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com