Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κατά τόπους στα βόρεια επικρατεί ολικός παγετός. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.


Στο νομό Φθιώτιδας, δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τις χθεσινές και τις σημερινές χιονοπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινήθηκαν έγκαιρα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία μέσα στο νομό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές περιοχές του νομού, από υψόμετρο 100 μέτρων και άνω, έχουν καλυφθεί με χιόνι. Το ύψος του χιονιού στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τους 30 και 50 πόντους, ενώ στα ορεινά χωριά ξεπερνά το 1 και 1,5 μέτρο. Το θερμόμετρο δείχνει από -2 έως -5 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα:

Στην Αττική θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά του νομού, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα υπάρξει ολικός παγετός.

Στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις θα υπάρχουν υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 10 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία δεν θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από μείον 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα υπάρξει παγετός.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο αναμένεται στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διαμορωθεί από μείον 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς Κελσίου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com