Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Οι λεπτομέρειες για την επιστροφή ΦΠΑ από δαπάνες σε κράτη της Ε.Ε.

Διευκολύνσεις για την είσπραξη του ΦΠΑ που πληρώνουν οι επιχειρήσεις όταν κάνουν δαπάνες σε κράτος μέλος της Ε.Ε.ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Όπως αποκαλύπτει, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών από την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, ξεκινάει νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή αιτήσεων επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας των ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποιούν δαπάνες σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Ο ΦΠΑ των δαπανών αυτών, δεν μπορεί να αφαιρεθεί στη δήλωση ΦΠΑ καθώς είναι από κράτος της Ε.Ε., έτσι οι επιχειρήσεις δικαιούται να το εισπράξουν πίσω.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συνδεθούν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, www.gsis.gr και www.taxisnet.gr και να επιλέξουν «Επιστροφή ΦΠΑ από άλλο Κράτος Μέλος».

Για τη χρήση της υπηρεσίας, πρέπει πρώτα να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet ενώ αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς.

Πριν την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει ναδημιουργηθεί ένα αρχείο με έναν από τους δύο τρόπους:

•με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. που διατίθεται δωρεάν στην πρώτη σελίδα του www.gsis.gr στην ενότητα «Ελεύθερα προγράμματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες και να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

• με τη χρήση άλλου προγράμματος ή λογιστικού πακέτου που τυχόν χρησιμοποιεί ο ενδιαφερόμενος, αρκεί αυτό να πληροί τις προδιαγραφές (xml schema) που περιλαμβάνονται στην ίδια ενότητα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com