Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ένα εκατομμύριο ανέργους προβλέπει ο Αν. Λοβέρδος

Εκρηκτική είναι η κατάσταση της ανεργίας σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. Όπως δήλωσε στη Βουλή, οι άνεργοι αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης της ανεργίας για τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε στο 9,8% από 7,4% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της φτώχειας, το κουπόνι που θα διατίθεται στους ανέργους θα είναι γύρω στα 60-65 ευρώ το μήνα και θα αφορά μειωμένα εισιτήρια και αγορές σε σούπερ-μάρκετ. Το πρόγραμμα ενίσχυσης θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας στις 21 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την ανησυχία του, αναφέροντας ότι η ανεργία το 2010 ίσως φτάσει το ένα εκατομμύριο και πρόσθεσε ότι ποσοστιαία η ανεργία αγγίζει και ίσως ξεπεράσει το 18% και δεν είναι μακριά από το να προσεγγίσει τα επίπεδα της Ισπανίας, που έχουν αγγίξει το 21%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΣΥΕ, τον Οκτώβριο του 2009 το ποσοστό ανεργίας άγγιξε το 9,8% από 9,1% που ήταν το Σεπτέμβριο. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους 15-24 ετών (27,5%) και στα άτομα 25-34 ετών (12,6%).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com