Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα κατατίθεται η ρύθμιση για γονικές παροχές, τσιγάρα και ποτά

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο νόμου, με το οποίο η κυβέρνηση επαναφέρει τους φόρους μεταβίβασης γονικής παροχής και κληρονομιάς ακίνητης περιουσίας. Με το ίδιο νομοσχέδιο, αυξάνεται και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.


Ο νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιανουαρίου, ημερομηνία όπου κατατέθηκε η αρχική τροπολογία.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος διευκρίνισε ότι εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να καταθέσει τις ρυθμίσεις με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αυτές θα συζητηθούν στην Επιτροπή Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως είπε, θα ακολουθήσει η συζήτηση των ρυθμίσεων στην Ολομέλεια, εντός της προσεχούς εβδομάδος.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Για την περίπτωση έναρξης της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τοποθετήθηκε στη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλός της, Απόστολος Ταμβακάκης. "Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις δεν προανακοινώνονται. Όταν έρθει ή ώρα γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Σε αυτές τις διαδικασίες άλλωστε πρέπει πάντα να υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης", τόνισε ο κ.Ταμβακάκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com