Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Σχέδιο σύγκρουσης με την Ελλάδα για να πέσει ο Ερντογάν επικαλείται τουρκική εφημερίδα

Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού σχεδίαζαν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, το 2003, για να ρίξουν την κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf.


Η εφημερίδα επικαλείται άκρως απόρρητα έγγραφα από τον Φεβρουάριο του 2003, σύμφωνα με τα οποία οι συνωμότες σκόπευαν να προκαλέσουν σύγκρουση πάνω από το Αιγαίο. Το σχέδιο προέβλεπε την "ελεγχόμενη" αύξηση της επιθετικότητας των Τούρκων πιλότων και την αύξηση των παρενοχλήσεων ελληνικών πτήσεων. Ανεπισήμως, θα ανακοινωνόταν στους χειριστές ότι θα μπορούσαν ακόμη να ανοίξουν και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας.

Στην περίπτωση, όμως, που αποτύγχανε το σχέδιο πρόκλησης θερμού επεισοδίου, είχε προβλεφθεί προβοκάτσια, με την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού, "σε κατάλληλο χώρο και χρόνο" από πιλότο ειδικού σμήνους που θα μετείχε στη συνωμοσία. Στα τουρκικά ΜΜΕ θα διοχετεύονταν επικριτικά σχόλια και δημοσιεύματα για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα κατηγορούταν για ανικανότητα, με σκοπό την εξώθησή της σε παραίτηση. απώτερος στόχος του σχεδίου ήταν η κήρυξη στρατιωτικού νόμου.

Το σχέδιο προέβλεπε ακόμη αύξηση της έντασης στη Θράκη, αλλά και... αεροπορικές επιδείξεις, στη διάρκεια των οποίων θα μοιράζονταν δώρα στα παιδιά, για να αυξηθεί η συμπάθεια του τουρκικού λαού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εφημερίδα Taraf αναφέρει ότι στη συνωμοσία εμπλέκονται τουλάχιστον 162 αξιωματικοί,από τους οποίους οι 29 ήταν ανώτατοι.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com