Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Σκληρή γραμμή Βουλγαρίας προς Ελλάδα με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Τουλάχιστον τρία εκατ. ευρώ στοιχίζει στη βουλγαρική οικονομία ο αποκλεισμός των τελωνειακών σταθμών από τους Έλληνες αγρότες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της γειτονικής χώρας.


Ο υπουργός Γεωργίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ, ανακοίνωσε σήμερα τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, με σκοπό την αποτίμηση των ζημιών που προκύπτουν από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στις 18 Ιανουαρίου.

Ο Ναϊντένοφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να κινηθεί ακόμα και δικαστικά εναντίον της Ελλάδας, με το σκεπτικό ότι «εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση αγαθών και υπηρεσιών στην Ε.Ε.» Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, έχει ήδη αξιώσει από το ελληνικό κράτος αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, τοπικοί αξιωματούχοι από την επαρχία Μπλαγκόεβγκραντ κατήγγειλαν στα βουλγαρικά ΜΜΕ ότι οι Έλληνες αγρότες που απέκλεισαν τα σύνορα στον Προμαχώνα, έχουν εγκαταλείψει τα αγροτικά τους μηχανήματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com