Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες

Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς των δρόμων οι αγρότες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τον Έβρο μέχρι και τη Στερεά Ελλάδα οι αγρότες επιμένουν δυναμικά στις διεκδικήσεις τους, ενώ βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην Κρήτη.


Συνάντηση αγροτών είναι σε εξέλιξη στο χωριό Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, χωρίς τους "κόκκινους συνδικαλιστές", προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν είναι ώρα για συσκέψεις, αλλά για δράση, τόνισε ο Β. Μπούτας.

Το δυνατό μπλόκο του Προμαχώνα, ασυγκίνητο στις εκκλήσεις επιχειρηματικών, εξαγωγέων κ.α., άνοιξε σήμερα για μία ώρα προκειμένου να να κινηθούν τα φορτηγά με τα ευπαθή προϊόντα.

Στο μεταξύ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης υποσχέθηκαν "εναλλακτικά μπλόκα" για να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο, στη συνάντηση που είχαν με το νομάρχη Π. Ψωμιάδη. Δεσμεύτηκαν ότι θα αποκλείουν μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ μεθαύριο θα καταλάβουν τα διόδια Μαλγάρων επιτρέποντας την διεύλευση όλων των αυτοκινήτων χωρίς αντίτιμο.

Θράκη

Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Βόρειο Έβρο, (το θερμόμετρο κατέγραψε -4 βαθμούς) οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι παραμένουν στο μπλόκο του Ορμενίου με 300 περίπου αγροτικά μηχανήματα και ανοιγοκλείνουν το δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στις θέσεις τους παραμένουν και οι αγρότες στο μπλόκο της Κορνοφωλιάς Σουφλίου, οι οποίοι κλείνουν το δρόμο κατά διαστήματα μόνο για λίγα λεπτά. Συμβολικά παραμένουν στο τελωνείο των Κήπων και τα 50 αγροτικά μηχανήματα που έχουν παρατάξει στο σημείο αγρότες χωρίς να έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής, την πύλη εισόδου και εξόδου με την Τουρκία.

Οι αγρότες της Ξάνθης με σαράντα τρακτέρ απέκλεισαν για μία ώρα το μεσημέρι, τη νέα γέφυρα του Νέστου στην Εγνατία Οδό, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. θα συνεδριάσουν το απόγευμα, για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς αναμένεται κορύφωση των κινητοποιήσεων τα επόμενα 24ώρα.

Κλειστός παραμένει για έκτη συνεχόμενη μέρα ο κόμβος της Εγνατίας στο ύψος της Χρυσούπολης από αγρότες της Καβάλας. Ύστερα από συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, το μεσημέρι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί επ΄αόριστον ο αποκλεισμός του κόμβου, αλλά να παραμείνει ανοιχτή η παλιά Εθνική Οδός Καβάλας - Ξάνθης για τη διευκόλυνση των φορτηγών αυτοκινήτων.

Μακεδονία

Παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλονίκης, στον Κόμβο Λητής και «Πράσινα Φανάρια», χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Αμετακίνητοι είναι οι αγρότες στη Νέα Χαλκηδόνα και τα Διόδια Μαλγάρων. Στη Δράμα σε ένδειξη καλής θέλησης οι αγρότες ανοιγοκλείνουν το τελωνείο Εξοχής.

Βραχύβιες διακοπές της κυκλοφορίας είχαμε και στα άλλα δύο μπλόκα του νομού Σερρών: σε αυτό του Στρυμονικού (εθνική οδός Θεσσαλονίκης –Σερρών), όπως και των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό. Στο ύψος αυτό, οι αγρότες απέκλεισαν για ένα τετράωρο και την παρακαμπτήρια οδό.

Στο Κιλκίς στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και της Δοϊράνης, είχαμε δίωρο και τρίωρους αποκλεισμό της κυκλοφορίας, αντίστοιχα. Περιοδικούς αποκλεισμούς είχαμε και στο μπλόκο της Κρυσταλλοπηγής όπως και στον μεθοριακό σταθμό της Νίκης στο νομό Φλώρινας.

Στα Γρεβενά τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από τη Νομαρχία, ενώ στο νομό Κοζάνη οι αγρότες διατήρησαν τα τρακτέρ τους παραταγμένα στην άκρη σε δύο σημεία: στη γέφυρα Πολυφύτου (περιοχή Σερβίων) και στο 40ο χιλιόμετρο του δρόμου Κοζάνης-Φλώρινας, δίχως να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Στο Νομό Καστοριά, το μπλόκο του Βογατσικού οι αγρότες έκλεισαν περιοδικά για μικρά διαστήματα το δρόμο.

Θεσσαλία

Παραμένουν το μπλόκο Νίκαιας στη Λάρισα, καθώς και στον Κόμβο Μικροθηβών της Μαγνησίας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία στις παρακαμπτήριους των Τεμπών

Στερεά Ελλάδα

Μπλόκα υπάρχουν στη Γέφυρα Αλαμάνας (Λαμία), στο Κάστρο Θήβας (Βοιωτία), στο Μαντούδι (Εύβοια), ενώ για μια ώρα αγρότες του Μεσολογγίου με 150 τρακτέρ έστησαν μπλόκο στο 45 χιλιόμετρο Αντιρρίου - Ιωαννίνων .

Κρήτη

Οι αγρότες αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοπoιήσεις και συνεχίζει μόνο η ΠΑΣΥ (ΚΚΕ).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com