Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Συνεπές στις προγραμματικές δηλώσεις και τον προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Σε αγώνα δρόμου, βάση των χρονοδιαγραμμάτων των Βρυξελλών, αλλά και σε.... μικροχειρουργικές επεμβάσεις, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι αποκλίσεις με τον προϋπολογισμό και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο για την κατάρτιση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ο Γ. Πεταλωτής πάντως σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της και έχει ενιαία γραμμή στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. .


Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ως ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής και διόρθωσης των ελλειμμάτων, ενώ αναφερόμενος στο 2010 μίλησε για έτος-σταθμό για την υλοποίηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και τομών, με σκοπό την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα καταθέσει επίσημα στην Ε.Ε, το Πρόγραμμα Σταθερότητας. "Είμαστε ετοιμοι να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές",δήλωσε ο κ. Πεταλωτής , ενώ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για το πρόγραμμα Σταθερότητας ανακοίνωσε ότι αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η συζήτηση με την ΕΕ για την τελική διαμόρφωσή του, στα μέσα Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να το εγκρίνει, περίπου στις 20 Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και στα τέλη Ιανουαρίου θα κατατεθεί στα όργανα της Ε.Ε.

Ο Γ. Πεταλωτής διέψευσε κατηγορηματικά σενάρια και πληροφορίες που φέρουν ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν δύο και τρεις γραμμές σχετικά με την οικονομική πολιτική και υπεραμύνθηκε της ενιαίας γραμμής, όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο απόρριψης του Προγράμματος Σταθερότητας και ενέταξε τις περί του αντιθέτου δηλώσεις και εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Τύπο και τα ΜΜΕ στις εκφράσεις αγωνίας για την πορεία του τόπου.

Επίσης, διέψευσε κάθε ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, παραπέμποντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα στο ότι δεν υπάρχει από κανένα καμία τέτοια εισήγηση.

Για το τετ α τετ Παπανδρέου - Αβραμόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Αρκαδία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική προέκταση και ήταν μια συνάντηση που απλά προέκυψε στο πλαίσιο κοινωνικής συναναστροφής.

Απορρίπτει τα περί καθυστερήσεων στη στελέχωση των ΔΕΚΟ

Ο Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις αιτιάσεις που διατυπώνονται εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη στελέχωση των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων, σημειώνει ότι "δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία γιά τη στελέχωση των Γενικών Γραμματέων των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων", υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη διαδικασία που έχει έγκαινιάσει.

Διαψεύδει τις φερόμενες πιέσεις από την ΕΚΤ για το ν/σχέδιο για τους δανειολήπτες

"Δεν υπάρχει καμία απάντηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσον αφορά το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το καταθέσει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση με την έναρξη της ολομέλειας. Επίσης , εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε δημοσίευμα γιά επιδότηση προσλήψεων νέων από επιχειρήσεις ,λέγοντας ότι υπάρχουν τέτοιου είδους σκέψεις στην κυβέρνηση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com