Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τη Δευτέρα σε απολογία οι δολοφόνοι του Δήμαρχου Παγγαίου

Τη Δευτέρα απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για τη στυγερή δολοφονία του 47χρόνου δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη στην Καβάλα. Πρόκειται για δυο ταμίες της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, όπου είχε διαπιστωθεί «μαύρη τρύπα» 710 χιλιάδων ευρώ, κι έναν τρίτο άνδρα που τους προμήθευσε το όπλο του εγκλήματος.


Το πτώμα του δημάρχου εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, σε παραλία του δήμου Ελευθερών, από αστυνομικό που είχε πάει για ψάρεμα στην περιοχή και γνώριζε την υπόθεση εξαφάνισης. Είδε ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο του Κουκούδη, ένα μπλε Άουντι, και αμέσως ειδοποίησε την υπηρεσία του. Σε λίγη ώρα, άνδρες της Ασφάλειας Καβάλας βρίσκονταν μπροστά σε μια "μαφιόζικη" εκτέλεση. Κλειδωμένο στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ, δεμένο με σχοινιά το πτώμα του δημάρχου, με σφαίρες πυροβόλου όπλου να έχει διαπεράσει το θώρακα και το κρανίο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 47χρόνος άνδρας δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο από αιχμηρό αντικείμενο και οκτώ πυροβολισμούς στο θώρακα και το κεφάλι. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν συνολικά δεκατέσσερις κάλυκες, ενώ φαίνεται ότι προηγήθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους δράστες και το θύμα. Για "έγκλημα με πρωτοφανή αγριότητα" έκανε λόγο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Αλέξανδρος Μπιτζής, επισημαίνοντας ότι "κίνητρο ήταν το οικονομικό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί στο ταμείο του δήμου, τόσο από το δήμαρχο όσο κι από τους δράστες". Ο στρατηγός εξήγησε πως το θύμα ασκούσε έντονες πιέσεις στους δύο ταμίες, να βρουν τρόπο για να καλύψουν τη "μαύρη τρύπα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κλείστηκε το φονικό ραντεβού την περασμένη Κυριακή, στην παραλία του δήμου Ελευθερών, με πρόσχημα ότι θα του παραδώσουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια ακινήτων, προκειμένου το θύμα να τα βάλει εγγύηση στη τράπεζες και να βγάλει δάνειο στο όνομά τους. Λίγες ώρες αργότερα, οι δυο ταμίας κι ένας συνεργός τους, ο άνθρωπος που φέρεται ότι τους προμήθευσε με το όπλο του εγκλήματος, συλλαμβάνονταν από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com