Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Κλειστού τύπου σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ευκαρπία

Τον πρώτο στην Ελλάδα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) εντελώς κλειστού τύπου, που εκμηδενίζει τις πιθανές οχλήσεις θα κατασκευάσει ο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης το 2010 στην Ευκαρπία.Για οικολογικό θαύμα μίλησε ο πρέοδρος του ΟΤΑ Γιάννης Ζουρνάς


Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου σταθμού μεταφόρτωσης, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συνδέσμου ΟΤΑ, είναι ήδη "στον αέρα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ.Ζουρνάς, ενώ στις 16 Μαρτίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών.

"Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, ο ανάδοχος θ αναδειχτεί μέσα σε ένα μήνα και το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και ως τα τέλη του 2010", δήλωσε ο κ.Γιάννης Ζουρνάς εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι δεν γίνει καμία ένσταση, γιατί "το έργο τηρεί κατά γράμμα την ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία".

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Συνδέσμου ΟΤΑ, στο νέο σταθμό θα μεταφέρονται τα σκουπίδια του βορειοδυτικού πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ στον υπάρχοντα σταθμό του δήμου Θεσσαλονίκης θα καταλήγουν τα απορρίμματα της νοτιοανατολικής πλευράς.

"Όλα αυτά συνεπάγονται εξοικονόμηση σε καύσιμα, προσωπικό και κόστος συντήρησης μηχανημάτων, καθώς από τον νέο σταθμό τα απορρίμματα, αφού συμπιεστούν, θα μεταφέρονται με κοντέινερς στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Παράλληλα τα περιβαλλοντικά οφέλη θα είναι μεγάλα, λόγω της εκμηδένισης των πιθανών οχλήσεων, ενώ θα προκύψουν και 60 νέες θέσεις εργασίας στο σταθμό", τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com