Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σε κλίμα συναίνεσης η συνάντηση Σαμαρά - Λοβέρδου

Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λοβέρδος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.«Ανταλλάξαμε σκέψεις, λειτουργώντας σε κλίμα συναίνεσης, όπως είναι απαραίτητο για τα εθνικά θέματα» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


O υπουργός παρουσίασε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε και στο διάλογο για το θέμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς επισήμανε πως τάσσεται υπέρ των μέτρων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε και "κόκκινες γραμμές". Όπως τόνισε, η ΝΔ διαφωνεί ριζικά με το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλόμισθους.

Αντίστοιχες ήταν οι δηλώσεις και του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε πως η ΝΔ θα συμμετάσχει στο διάλογο για το κρίσιμο αυτό θέμα. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί διεξοδικά όταν το ζήτημα έρθει στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζει τα μέτρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, είπε ο Γ. Βρούτσης. Και συμπλήρωσε: "Το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ και αποτελεί κόκκινη γραμμή".

Εξάλλου, ο ίδιος ζήτησε τα κενά στα ασφαλιστικά ταμεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com