Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης εγκαλεί υπουργό Υγείας

Για συνέχιση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΣΥ, κατηγορεί την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γραμματέας της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου. «Μια πορεία χρεωκοπίας… που δυστυχώς συνεχίζετε, λόγω της ουσιαστικής απουσίας διοικήσεων, έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού και εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει στην ανακοίνωση της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.


Ο Χρ. Παπαστεργίου ζητά μεγάλες θεσμικές αλλαγές και στη Δημόσια Υγεία συνολικά (ΕΣΥ, πανεπιστήμια, στρατιωτικά νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικό τομέα) και τονίζει ότι και στην Υγεία ισχύει το: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Τονίζει ότι σε λίγο η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα είναι μη αντιστρεπτή. Και ότι "ιδιαιτέρα στην σημερινή δημοσιονομική «καταιγίδα», τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες οφείλουμε όλοι μας να τα αναδείξουμε σε ασπίδα προστασίας των οικονομικά αδύναμων, κυρίως, πολιτών".

Όπως επισημαίνει, οι διοικήσεις στα νοσοκομεία έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και μήνες, ενώ η διαδικασία της «ανοιχτής διακυβέρνησης», «θα πρέπει να διεκπεραιώνεται γρήγορα και αντικειμενικά». «Οι καταγγελίες για διευθετήσεις, για γνωστούς και ημέτερους, για παρεμβάσεις που γίνονται ως «δήθεν» διαβούλευση, αν αληθεύουν, που εύχομαι να μην ισχύουν, επιβαρύνουν την ήδη προβληματική κατάσταση». Ο γραμματέας της Ν.Α.. Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ καλεί κάθε αρμόδιο να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι των πολιτών και της Θεσσαλονίκης και να προβεί στις αναγκαίες κινήσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com