Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Στο “περίμενε” 75.000 πολίτες για την απόσυρση

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται 75.000 δικαιούχοι ΙΧ που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις για την απόσυρση αυτοκινήτων.


Πέντε μήνες μετά την κατάργηση του νόμου Σουφλιά από την κυβέρνηση και την υποβολή όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνταν, τα οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων δεν έχουν ακόμη καταβληθεί.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτει τα χείρας του και δηλώνει ότι την ευθύνη για την εκταμίευση των χρημάτων έχουν τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών.

Αρχικά οι καθυστερήσεις είχαν αποδοθεί στην ανεπάρκεια ενός ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνέδεε on line τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα κατέθετε τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ωστόσο ή η λειτουργία του συστήματος έχει μπλοκάρει ή η οικονομική ένδεια έχει μεταθέσει για αργότερα αυτή την υποχρέωση του υπουργείου.

Για την τύχη της απόσυρσης ερωτήθηκε χθες από τον Βουλευτή του ΣΥΝ κ. Γρηγόρη Λαφαζάνη και η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά της απόσυρσης έχουν εισπράξει ήδη κάποιοι «τυχεροί» δικαιούχοι στην επαρχία, πιθανότατα εκείνη που είχαν ενταχθεί από την αρχή στην ρύθμιση Σουφλιά.

Πάντως τα τηλέφωνα στην Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Οχημάτων που είχε στην ευθύνη της και την πιστοποίηση ότι τα οχήματα παραδόθηκαν εν λειτουργία και ανακυκλώθηκαν, έχουν σπάσει από τους πολίτες που ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα εισπράξουν τα ποσά της απόσυρσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com