Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δεν εξετάζει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση

Τέλος στα σενάρια που θέλουν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση που ο φορέας ή η υπηρεσία στην οποία εργάζονται καταργηθεί, έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανανεωθούν χιλιάδες συμβάσεις εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


"Σαφώς και δεν εξετάζουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Απλώς, εάν καταργηθούν κάποια νομικά πρόσωπα ή κάποιοι οργανισμοί και φορείς θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα, έτσι ώστε και με μετατάξεις να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. Χαρακτήρισε πρώτο μέλημα την κατοχύρωση της εργασιακής θέσης αυτών των εργαζομένων.

Αναφορικά, όμως, με τους συμβασιούχους του Δημοσίου, τόνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση των αναγκών του Δημοσίου για το ποιες συμβάσεις θα πρέπει να εξακολουθήσουν και ποιες είναι αναγκαίες, έτσι ώστε να παραταθούν ή να λάβουν άλλες μορφές παροχής υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο. "Αυτό θα γίνει με προσεκτικά βήματα. Θα γίνει με μια εξαιρετική, νόμιμη μεθόδευση, έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν το εργασιακό τους μέλλον, που είναι πάρα πολύ σημαντική παράμετρος, αλλά και το κράτος –επιτέλους- να δημιουργήσει κανόνες εργασίας μέσα στους ίδιους τους κόλπους του", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι το θέμα ανακινήθηκε ύστερα από τηλεοπτικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com