Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αλέξης Τσίπρας: «Η απόλυτη λεηλασία με το ΔΝΤ στην Ελλάδα»

Καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα «βλέπει» ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» επιρρίπτει τις ευθύνες στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στους συμβούλους του για τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στον δανεισμό, ενώ προβλέπει και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή την κοινωνική αγανάκτηση των πολιτών, ασκώντας δριμεία κριτική στο ΚΚΕ για τον κατακερματισμό της Αριστεράς.


"Ό,τι δεν έχει ακόμα πουληθεί, θα πουληθεί, όποιο δικαίωμα μάς έχει απομείνει, θα χαθεί", τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και χαρακτηρίζει τις συνέπειες προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ ως "συνθήκες απόλυτης λεηλασίας".

Επικρίνοντας τους χειρισμούς του πρωθυπουργού που οδήγησαν στην πόρτα του ΔΝΤ υποστηρίζει πως "ίσως κάποιοι σύμβουλοί του, που ακουμπούν την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να έπαιξαν ρόλο", ενώ αναφερόμενος στα σενάρια που φέρουν τη χώρα μας να εξέρχεται της ζώνης του ευρώ, αναφ΄΄ερει χαρακτηριστικά: "Έξοδος από την ευρωζώνη, υπό τις σημερινές συνθήκες, θα σήμαινε δραματική επιδείνωση των κοινωνικών ανισοτήτων...Το ζητούμενο μετά την προχθεσινή ταπεινωτική, για την Ευρώπη, εξέλιξη της παράδοσης μια χώρας-μέλους της ευρωζώνης στην υπερατλαντική δικαιοδοσία, δεν είναι αν εμείς θα επιλέξουμε να μείνουμε στο κοινό νόμισμα, αλλά αν θα αντέξει το ίδιο το κοινό νόμισμα".

Με αφορμή τις οικονομικές εξιλίξεις και με δεδομένη την απογοήτευση και την αγανάκτηση των πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας διαβλέπει "ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις" , όπου "η Αριστερά θα πρέπει να μετατρέψει την απογοήτευση της κοινωνίας σε ενεργή πολιτική στάση". Σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην ηγεσία του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για μεγάλη ευθύνη σχετικά με την πολυδιάσπαση του κόσμου της Αριστεράς και του όποιου ενδεχόμενου κοινής δράσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com