Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Χρ. Παπουτσής: «Θα είναι έγκλημα να χαλαρώσουμε την προσπάθεια και να περιμένουμε το ΔΝΤ»

Υπερασπίζεται των μέτρων και των χειρισμών της κυβέρνησης ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ.Παπουτσής, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». Ο κ. Παπουτσής εγκαταλείπει το μετερίζι της κοινωνικής κριτικής στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αποδίδει την κρτική του στον Φιλ. Σαχινίδη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης στο χώρο του κοινοβουλίου.


Ακόμη παραδέχεται ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, τις οποίες και αποδίδει στην απερίγραπτη δημοσιονομική κατάσταση που παρέδωσε η Ν.Δ., ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και την εμπλοκή του ΔΝΤ.

"Η κοινωνική δικαιοσύνη, η συνοχή και η αλληλεγγύη στην κοινωνία, η ισονομία, η ισοπολιτεία, η διαφάνεια, η ανάπτυξη παραμένουν αταλάντευτα οι βασικοί στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής. Ακόμα και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση όπου αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε επιλογές εκτάκτου ανάγκης", τονίζει ο Χρ.Παπουτσής και αποδίδει την επίθσή του στον υφυπουργό Οικονομικών, στη Βουλή στο οτι "και οι βουλευτές είναι άνθρωποι", Διαβεβαιώνει, δε, ότι ο ρόλος τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ένας ρόλος καθαρός, συνεπής στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και στο πλευρό της κυβέρνησης.

Όσο για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση οφείλεται "στο μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και στη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών που αποκαλύφθηκε".

Με αφορμή τη φερόμενη αδυναμία της Ε. Ε να ανατιμετωπίσει τα προβλήματα των χωρών μελών και του ίδιου του ευρώ εκανε λόγο για τα ευρωπαϊκά ομολογιακά δάνεια." Ή ακόμη τη δυνατότητα να δανείζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και για νέες θέσεις εργασίας"

Επίσης, διαπίστωσε έλλειμμα πολιτικής ηγεσία στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα εάν ήταν παρούσες πολιτικές προσωπικότητες του επιπέδου του Φρανσουά Μιτεράν και του Χέλμουτ Κολ, με όραμα και πίστη στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Τέλος, για την ενργοποίηση του μηχανισμού στήριξης αναφέρει ότι θα είναι μία πρωτόγνωρη εξέλιξη για τα δεδομένα της σύγχρονης Ελλάδας." Γι αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη δική μας προσπάθεια, με τις δικές μας δυνάμεις, για να βγει η χώρα από την κρίση... Εάν υπάρξει χαλάρωση της προσπάθειας θα είναι έγκλημα για τη χώρα", σημειώνει χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com