Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Λ. Κατσέλη: Θίγει τα συμφέροντα η νέα πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων

Βασικό πυλώνα της οικονομίας χαρακτήρισε την στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.


Σύμφωνα με την υπουργό, η πρόσφατη αγορανομική διάταξη προβλέπει πλαφόν μείωσης , ειδικά στα φάρμακα με χαμηλή τιμή, μέχρι το τέλος του έτους.

«Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου που συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε έρευνα και καινοτομία, τόσο από τον Αναπτυξιακό Νόμο, όσο και από το ΕΣΠΑ», δήλωσε ενώ πρόσθεσε πως «Ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την ύπαρξη μιας δίκαιης τιμής για τα φάρμακα στην ελληνική αγορά, στοιχείο που ενισχύει το πραγματικό εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή».

Η πολιτική αυτή, σύμφωνα με τη Λ. Κατσέλη, θίγει τα συμφέρονται που οδηγούσαν τόσα χρόνια σε εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σε επιβάρυνση των ταμείων.

«Δεν αναμένουμε η πολιτική μας αυτή να είναι αρεστή στους λίγους εκείνους, που για πολλά χρόνια μέσα από την αδιαφάνεια και την χαριστική λογική χειραγωγούσαν το σύστημα. Το μόνο που κατάφεραν πέραν των προσωπικών τους κερδών ήταν να επιβαρύνουν τον Έλληνα καταναλωτή και τα ασφαλιστικά ταμεία», κατέληξε στις δηλώσεις της.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com