Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

«Παράθυρο» μέτρων, αν αποτύχει το πρόγραμμα σταθερότητας

Από την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης εξαρτάται η λήψη πρόσθετων μέτρων, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη «Real News». Ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από αυτά που έχει ήδη κάνει.


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει όσα μέτρα χρειάζονται, για να εξασφαλίσει τους στόχους που έχει θέσει για το 2010. Πρόσθεσε, όμως, ότι "κανένα νέο μέτρο δεν πρόκειται να χρειαστεί, όσο εφαρμόζεται με συνέπεια το υπάρχον πρόγραμμα".

Εξέφρασε την ελπίδα και την πίστη ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας. "Στόχος της χώρας είναι να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε απρόσκοπτα από τις αγορές, με καλύτερους όρους από αυτούς που ισχύουν σήμερα", διευκρίνισε.

Σχολιάζοντας τις φήμες που οδήγησαν στην άνοδο των επιτοκίων δανεισμού, ο υπουργός σημείωσε πως "σε αυτές τις περίεργες εποχές, καλό είναι όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε". Την ίδια όμως στιγμή, τόνισε ότι στην πολιτική και στην οικονομία, ακόμη και η σιωπή μπορεί να παράξει μία κακή είδηση. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένα από τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου να μην είναι "αθώα" και παρουσίασε ως απάντηση στην κερδοσκοπία την παροχή αποδείξεων από τη μεριά της Ελλάδας, ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί αποδίδει καρπούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com