Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Κοινό μέτωπο για τον δήμο Θεσσαλονίκης προτείνει η Χρ. Αράπογλου

Κοινή δράση για να επιτευχθεί η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προτείνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, με επιστολές που έστειλε στον επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννη Μπουτάρη, τον επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Αγάπιο Σαχίνη, τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, και την εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών «Αλλάζουμε την πόλη», Βιβιάννα Μεταλληνού.


Προτείνει συγκεκριμένα 14 συμφωνίες και 47 κοινές δράσεις για τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων:

"Στην Θεσσαλονίκη ειδικά τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της πιο διεφθαρμένης τοπικής εξουσίας, που γεννά τα οικονομικά σκάνδαλα το ένα μετά το άλλο, που υποθηκεύει καθημερινά το μέλλον αλλά και την αξιοπρέπεια της ίδιας της πόλης και των κατοίκων της. Μιας πόλης που δεν της αξίζει μια τέτοια εικόνα και που αναζητά ένα καινούριο καθαρό πρόσωπο".

Τονίζει την ανάγκη μιας ευρείας συνεργασίας και σύμπραξης όλων των σύγχρονων δυνάμεων και κινήσεων πολιτών που αντιστέκονται στη διαφθορά, τη στασιμότητα και την ακινησία και σημειώνει:

"Μέσα από την κοινή πορεία όλων μας που αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη και εκφράζουμε με τον πολιτικό μας λόγο ότι για την Θεσσαλονίκη υπάρχει άλλος δρόμος. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός αυτού, χωρίς αποκλεισμούς, ηγεμονισμούς και πικρίες, με βάση ένα νέο πνεύμα λειτουργίας, συνεργασίας , σεβασμού στις διαφορετικές αφετηρίες και προβληματισμούς, να υποβάλουμε ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικών δεσμεύσεων, με στόχο να αλλάξει η διοίκηση και οι πολιτικές για την Θεσσαλονίκη. Ο καιρός έφθασε. Δεν πρέπει να χαθεί ακόμα μία ευκαιρία".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com