Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό από συλλόγους γονέων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις «διώξεις παιδιών, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο», απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μίκρας Θεσσαλονίκης, μετά τη δικογραφία εις βάρος μαθητών για τις καταλήψεις του περασμένου Δεκέμβρη.


Οι μαθητές του λυκείου Μίκρας, όπως και άλλων σχολείων με προβλήματα σχολικής στέγης, προχώρησαν σε πενθήμερη κατάληψη του σχολείου τους, με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Τρεις μήνες μετά, τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Επανομής, με έγγραφη παραγγελία της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

"Η εισαγγελική παρέμβαση έχει ως αποτέλεσμα την ευρύτερη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας και τον κλονισμό της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών, που καλούνται σε απολογία, ειδικότερα εν όψει εξεταστικής περιόδου και πανελληνίων εξετάσεων. Δεν τασσόμαστε υπέρ των καταλήψεων, παράλληλα όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε τη δίωξη των παιδιών μας που οραματίζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο", τονίζουν οι γονείς στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παναδρέου, την οποία κοινοποιούν στους υπουργούς δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστό ότι οι κλήσεις των μαθητών να καταθέσουν, έγιναν στο πλαίσιο έρευνας, που διενεργεί η αντεισαγγελέας Δέσποινα Σιδηροπούλου, καθώς έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για διακοπή λειτουργίας και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, είτε ύστερα από μηνύσεις διευθυντών σχολείων, είτε αυτεπάγγελτα από την αστυνομία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com