Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Διαμαρτύρεται μέσω επιστολής ο Π. Ψωμιάδης για τον «Καλλικράτη»

Τη διαμαρτυρία του για το προσχέδιο νόμου σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση εκφράζει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κι εστιάζει το ενδιαφέρον του στις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη.


"Δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται ο ρόλος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας", σημειώνει ο Π. Ψωμιάδης και προσθέτει: "Δεν είναι δυνατόν οι αντιπεριφερειάρχες να εκλέγονται άμεσα όπως ο αιρετός Περιφερειάρχης. Φανταστείτε οι υπουργοί μιας κυβέρνησης να εκλέγονταν άμεσα στις βουλευτικές εκλογές και έναν αποτυχημένο υπουργό να μην μπορεί να τον μετακινήσει ο πρωθυπουργός! Δεν είναι δυνατόν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης να ασκεί τις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη, όπως ακριβώς επιγράφεται στα άρθρα 212 και 213, χωρίς να προβλέπεται οποιαδήποτε δυνατότητα ελέγχου από πλευράς περιφερειάρχη!"

Καταγγέλλει ότι μικροκομματικά συμφέροντα οδηγούν στην αποδυνάμωση του ρόλου του περιφερειάρχη και σε απάντησή του στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, που δήλωσε ότι ο νομάρχης δεν έχει δίκιο στην κριτική που ασκεί στο σχέδιο "Καλλικράτης", ο Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει: "Είναι ένα φωτογραφικό νομοσχέδιο, που έχει στοχοποιήσει εμένα προσωπικά. Φαίνεται ότι έχουν τρελαθεί στο ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα Ψωμιάδη".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com