Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανοίγουν τα Τέμπη για τον τελικό Κυπέλλου

Την διέλευση των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, που θα μεταφέρουν φίλους του Άρη, θα επιτρέψουν οι αρχές από τα Τέμπη το Σάββατο 24 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και την Κυριακή, ημέρα της επιστροφής.


Ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύου Γιάννης Μαγκριώτης επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της επιθυμίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας όμως ότι:

"Έτσι κι αλλιώς τα Τέμπη είναι έτοιμα πλέον. Απομένουν κάποια συμπληρωματικά έργα τοποθέτησης πλέγματος σε κάποιους ακόμη βράχους που εντοπίστηκαν και γι' αυτό άλλωστε η διέλευση θα είναι ασφαλής, όπως ήταν και το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, όταν και επιτρέψαμε για πρώτη φορά τη διέλευση. Βεβαίως η διέλευση για εκείνο το Σαββατοκύριακο θα αφορά όλους τους πολίτες που θα θελήσουν να μετακινηθούν μέσω των Τεμπών, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η μεγάλη μετακίνηση εκείνο το διάστημα θα είναι απ' τους φίλους του Άρη. Δικός μας στόχος είναι να μετακινηθούν με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα τόσοι φίλαθλοι, να επιστρέψουν επίσης χωρίς πρόβλημα και όλα να πάνε, γενικώς, καλά".

Οι δηλώσεις του κ. Μαγκριώτη στο "Μετρόπολις" της Θεσσαλονίκης χαροποίησαν τους ανθρώπους του Άρη, που εξ αρχής ήθελαν "ανοικτά" τα Τέμπη ώστε να μετακινηθούν πιο γρήγορα και πιο εύκολα τα εκατοντάδες λεωφορεία και ΙΧ των φίλων του Άρη για τον τελικό.

Διευκρινίσεις έδωσε για την μετακίνηση ο διευθυντής της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ελευθερούδης, που τόνισε στο ραδιόφωνο της ομάδας:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα παραλάβει 23.480 εισιτήρια και 50 προσκλήσεις. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θα πάνε σε χορηγούς και τηλεοπτικά κανάλια. Ζητήσαμε 27.000 εισιτήρια και εμείς και ο Παναθηναϊκός για να καταλήξουμε τελικά στα 23.480. Έπρεπε να είμαστε κάθετοι σε ένα νούμερο και αυτό που καταφέραμε είναι ότι παραλάβαμε περισσότερα εισιτήρια από ό,τι πήραν ΑΕΚ και Ολυμπιακός την περσινή χρονιά. Για να καταλάβετε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραλάβει έξι εισιτήρια λιγότερα από ότι εμείς".

Αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκδρομής επεσήμανε:

"Σαν ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχουμε εξασφαλίσει τη στάθμευση των λεωφορείων στον προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ΑΜΕΑ θα μπουν από τη θύρα 23. Από κει και πέρα πρέπει το τελευταίο λεωφορείο που θα μετακινηθεί να είναι στα τελευταία διόδια πριν τις 16:00 ώστε να είμαστε τυπικοί σε ό,τι γίνεται. Καλύτερα να είμαστε δύο ώρες νωρίτερα στο ΟΑΚΑ παρά να μην είμαστε καθόλου" είπε και συμπλήρωσε για το ζήτημα των Τεμπών:

"Έχουμε πληροφορίες μετά από συναντήσεις μας με την Ελληνική Αστυνομία ότι τα Τέμπη μάλλον θα ανοίξουνε μόνο για τα λεωφορεία. Όμως βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις γιατί αυτό που θα γίνει, θα είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση που έχουν κάνει ποτέ φίλαθλοι μια ομάδας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γίνει φάρος για τις μετακινήσεις άλλων οπαδών η δική μας μετακίνηση".

Σχετικά με τη σύσκεψη που είχαν οι ΠΑΕ με την ελληνική αστυνομία δήλωσε:

"Έχω παρευρεθεί σε όλες τις συσκέψεις που έχει κάνει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και μπορώ να δηλώσω ότι ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση που είχαμε ποτέ από την αστυνομία. Αντιμετώπισαν τον ΑΡΗ όπως πρέπει, σαν μια μεγάλη ομάδα. Συζητήθηκαν τα πάντα. Είναι ευχάριστο ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε τις ίδιες απόψεις με εμάς".

Όσο για την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τον τρόπο διάθεσης εισιτηρίων υπογράμμισε:

"Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι η δικαιότερη διαχείριση εισιτηρίων που έχει γίνει ποτέ. Όλα τα εισιτήρια που θα έχουμε στην κατοχή μας θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε. Οι κάτοχοι των εισιτήριων διαρκείας που έχουν ανανεώσει και για τα playoff έχουν την απόλυτη προτεραιότητα, επιλέγοντας ή όχι οργανωμένη μετακίνηση. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της Λέσχης. Θα πηγαίνουν λοιπόν στο ARIS MOBILE και θα διαλέγουν τον τρόπο μετακίνησης μόνοι τους. Για τους υπόλοιπους κατόχους διαρκείας, έχουν τα εισιτήριά τους εξασφαλισμένα. Εμείς προτείνουμε την οργανωμένη μετακίνηση για λόγους ασφάλειας. Δεν θα υπάρχει άνθρωπος που έχει εισιτήριο διαρκείας που δεν θα πάρει εισιτήριο για τον τελικό. Τέταρτη και Πέμπτη θα διατίθενται εισιτήρια για φιλάθλους που θέλουν να πάνε στον τελικό. Καλύπτουμε όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων".

Ερωτηθείς για τους Αθηναίους οπαδούς και πως μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους είπε:

"Είναι ένα δύσκολο κομμάτι και είμαστε σε συζητήσεις. Η μέχρι τώρα λύση είναι να στέλνουν γνωστά τους άτομα για να πάρουν εισιτήρια. Θα αποφασίσουμε σύντομα για το πώς θα κάνουμε διανομή στην Αθήνα".

* Στα αγωνιστικά ο Κούπερ "σφίγγει τα λουριά", καθώς η ομάδα του δοκιμάζεται στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό και δε θέλει να αυξηθεί η διαφορά στην ειδική βαθμολογία των πλέιοφ, που τώρα είναι: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με 3, ΑΕΚ με 1 και ο Άρης χωρίς βαθμό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com