Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ψωμιάδης:«Εγώ δεν είμαι πι..γλέντης»

Σφοδρή επίθεση στο σχέδιο Καλλικράτης με ασυνήθιστα οξείς χαρακτηρισμούς έκανε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μιλώντας στο συνέδριο της ΕΝΑΕΤη συμμετοχή της στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του «Καλλικράτη» αποφάσισε η ΕΝΑΕ στη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση των νομαρχών, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις επί του προσχεδίου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.Από τις τοποθετήσεις των νομαρχών συμπεραίνεται ότι το μπλοκ των αυτοδιοικητικών της ΝΔ είναι έτοιμο να «πάρει τα όπλα» ενάντια στον «Καλλικράτη» προτάσσοντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των ρυθμίσεων που προβλέπουν τους αντιπεριφεριάρχες να μην εκλέγονται με σταυρό και να μην μπορούν να επιλέγονται από τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Ψωμιάδης φέρεται να αναρωτήθηκε τι θα γίνει περίπτωση που ο αντιπεριφερειάρχης αποδειχτεί κλέφτης ψεύτης ή ομοφυλόφιλος, ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι πισωγλέντης», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το βαθύτερο... νόημα του σχολίου του.

Από την άλλη πλευρά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα υπερασπίστηκε τις επιλογές του «Καλλικράτη» και επισήμανε τις διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο οι οποίες αποτελούν πάγια αιτήματα της ΕΝΑΕ.

Ο κ. Μίχας χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» κρας-τεστ των δημοκρατικών αντοχών και των αυτοδιοικητικών αρχών και ανέφερε ότι «σκληροί πολέμιοι του «Καλλικράτη» θα είναι η αυτοδιοικητική γραφειοκρατία και οι υπέρμαχοι της αρχής του ενός ανδρός», στέλνοντας μήνυμα σε όσους αυτοδιοικητικούς χτυπούν από τώρα τα «τύμπανα του πολέμου».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com