Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας φέρνει το «Νέο Σχολείο»

Αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα προγράμμα και νέα εργαλεία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «Νέο Σχολείο», υπογράμμισε σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ωστόσο η ΟΛΜΕ εμμένει στις αντιδράσεις της για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπειδευτικών και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.


Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο "έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο, που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας".

Αναφερόμενη στο Νέο Σχολείο, το χαρακτήρισε "μεγάλη αλλαγή" ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για "ψηφιακό σχολείο".

Ακολούθως, τόνισε ότι η κυβέρνηση αρχίζει τη συζήτηση της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης "που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης".

Όσο για τις σύγχρονες ανάγκες της διδασκαλίας, η υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο νέος δάσκαλος πρέπει να διαθέτει "πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας" και να έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

"Δεν λάβαμε θετικές απαντήσεις στα αιτήματά μας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές και πρόσθεσε ότι το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, θα συνεδιράσει αύριο Παρασκευή για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com